Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Εικαστική Διαδρομή


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πνευματικό Κέντρο Τσόπελα – Πραμάντων», υπό την αιγίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, εγκαινιάζει στον οικισμό Τσόπελα εικαστική έκθεση με ποικίλα διευρυμένα μέσα και τίτλο «Εικαστική Διαδρομή». Στην έκθεση συμμετέχουν 14 ντόπιοι και φίλοι καλλιτέχνες. Η έκθεση αυτή αποτελεί την κορύφωση των εικαστικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες που διοργανώνει ο Σύλλογος κάθε χρόνο τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου τα τελευταία 15 χρόνια στο Εικαστικό Εργαστήρι, στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου με την αμέριστη συμπαράσταση των εικαστικών Κώστα Τσώλη και Ευφροσύνης Μυτιληναίου.
Η φετινή έκθεση θα γίνει στο πλαίσιο των εικαστικών μαθημάτων του Εργαστηρίου και θα διαρκέσει από 4 έως 17 Αυγούστου.
Οι ντόπιοι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος είναι οι Γιώργος Πολύζος, Βαγγέλης Πολύζος, Βασίλης Γεροδήμος, Ασπασία Πολύζου, Δημήτρης Μεράντζας, Χρήστος Καλόγηρος και Μάης Πολύζος. Οι φίλοι καλλιτέχνες είναι οι Κώστας Τσώλης, Ευφροσύνη Μυτιληναίου, Τζένη Αργυρίου, Νίκος Χατζής, Κων/νος Μουχταρίδης, Μαριάνθη Γιαννοπούλου και Νατάσσα Πουλαντζά.
Με την έκθεση αυτή ο Σύλλογος φιλοδοξεί να ανοίξει τις δράσεις του σε μεγαλύτερη έκταση εντός του οικισμού, με στόχο την επαφή της τέχνης με τους ντόπιους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής που θα έρθουν στο χωριό αυτή την περίοδο.
Τα έργα της έκθεσης θα φιλοξενηθούν σε πέντε σημεία του οικισμού (Ξενοδοχεία «Ξενείον του Γιώργου Μεράντζα» και «Ανάβαση», Εργαστήριο Γιώργου Πολύζου, πρώην Δημοτικό Σχολείο, Καφενείο στην πλατεία).



Ο οικισμός Τσόπελα αποτελεί τμήμα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων σε υψόμετρο 857 μέτρα και ανήκει στο νομό Ιωαννίνων. Διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη σχέση του με τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική. Για τους λόγους αυτούς αποκαλείται στην περιοχή και ως «χωριό της τέχνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: