Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2010


Αγαπητοί φίλοι,

Το Πνευματικό Κέντρο του Τσόπελα Πραμάντων θα πραγματοποιήσει και φέτος το καλοκαίρι (1-14 Αυγούστου) πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους:


Το παραδοσιακό γλέντι θα γίνει το Σαββατόβραδο, 7 Αυγούστου 2010, στη πλατεία του χωριού, παραδοσιακά με μπουζούκια, κλαρίνα και βιολιά!

Για 5η συνεχή χρονιά η σχολή Ζωγραφικής και Χαρακτικής θα διεξαχθεί 5-13 Αυγούστου, σε συνεργασία με τους αγαπημένους φίλους του χωριού μας Φρόσω και Κώστα, καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών .
Φέτος σχεδιάζουμε σε δύο τμήματα, ένα για μικρά παιδιά από 0 έως 15 χρόνων και ένα για τις ηλικίες από 15 έως 105 χρόνων.
Το απόγευμα στις έξι της Τετάρτης 11 Αυγούστου, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, θα εκτεθούν οι δημιουργίες συνοδεία μουσικής από τους μικρούς μας καλλιτέχνες.Και για φέτος κάτι νέο:

Την Πέμπτη το βράδυ στις 12 Αυγούστου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, μικροί-μεγάλοι σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων, αντιπροσωπεύοντας οικογένειες του χωριού, θα δηλώσουν συμμετοχή για να διαγωνιστούν σε ερωτήσεις ποικίλης ύλης στο Διαγωνισμό Γνώσεων Οικογενειών. Οι νικητές θα κερδίσουν πλούσια δώρα.
Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς!

Το πρωί της Παρασκευής 13 Αυγούστου, θα οργανώσουμε Αγώνα Ορεινού Προσανατολισμού! Μικροί-μεγάλοι σε μικρές ομάδες, εφοδιασμένοι με πυξίδα και χάρτη, θα αναζητήσουν στο δάσος Μαρκόπουλο συγκεκριμένα σημεία προσανατολισμού. Το μαρκάρισμα όλων των σημείων στον πιο γρήγορο χρόνο θα αναδείξει τους νικητές.
Πρόκειται για ένα συνδυασμό σωματικής άσκησης, φυσικής, μαθηματικών και προσανατολισμού που ταυτόχρονα φέρνει τους διαγωνιζόμενους σε επαφή με την φύση.
Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς!

Μία θεατρική παράσταση, έκπληξη, ετοιμάζεται να ανέβει από τη νεολαία του χωριού μας μέσα στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, αλλά το πότε ακριβώς θα εξαρτηθεί από τις πρόβες που θα γίνουν.
Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς!

Φέτος θα κάνουμε μια πρώτη προσπάθεια να συγκεντρώσουμε ψηφιακά και να διαφυλάξουμε την τοπική μας ιστορία και ταυτότητα. Για το σκοπό αυτό θα "σκανάρουμε" σε υπολογιστή στο Πνευματικό Κέντρο, παλιές φωτογραφίες των γιαγιάδων και παππούδων μας.
Επίσης θα βιντεοσκοπήσουμε τους αρχαιότερους του χωριού, ενώ θα μας διηγούνται ιστορίες, έθιμα, συνταγές κ.α.
Όλο το υλικό θα τεκμηριωθεί, θα δημοσιευτεί και θα εμπλουτίζεται κάθε χρόνο στο διαδίκτυο.
Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς!
Περισσότερες ιδέες και προτάσεις,
για την επιτυχία των καλοκαιρινών μας εκδηλώσεων, δέχεται ο πρόεδρος
Λάμπρος Καλιαρντάς
στο τηλ. 6977467667 και στο tsopeliotes@gmail.com

Ευελπιστούμε και φέτος να έχουμε την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση τόσο από τους φορείς, Δήμο Πραμάντων, Νομαρχία, όσο και από τα μέλη και φίλους του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους όσους θα συνεισφέρουν οικονομικά και όλους όσους θα “βάλουν πλάτη” για να διασκεδάσουμε και να ψυχαγωγηθούμε, όλοι μαζί, τις δυο αυγουστιάτικες βδομάδες, στο μικρό μας χωριό που τόσο αγαπάμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: