Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Πάσχα στον Τσόπελα

Πόσα χρόνια πίσω μας πηγαίνει το video που ακολουθεί?



Ποιος μπορεί να μαντέψει τη χρονολογία της μαγνητοσκόπησης?


Για μεγαλύτερη ανάλυση, δοκιμάστε εδώ.

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Γιώργος Μεράντζας

«Ο έρωτάς του για το τραγούδι τον έκανε να το εγκαταλείψει, για να μην το προδώσει. Είκοσι χρόνια μετά, ο εμβληματικός ερμηνευτής της Μεταπολίτευσης επιστρέφει...

Είχα αρκετά χρόνια να τον δω. Γελάει, ακόμα, με τον ίδιο τρόπο: δυνατά και απροσποίητα. Μιλάει με ενθουσιασμό για την επιστροφή του στη σκηνή, ακριβώς είκοσι χρόνια από τότε που, απογοητευμένος από το «σινάφι» του, αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να αλλάξει ρότα.

Τα τελευταία χρόνια, που λόγω του ξενώνα σας περνάτε περισσότερο χρόνο στα Τζουμέρκα, πόσο αλλαγμένους βλέπετε τους ντόπιους;
Οι περισσότεροι από όσους έμειναν στο χωριό έχουν το σύνδρομο του «Εγώ άξιζα κάτι καλύτερο. Αν είχα φύγει από εδώ, θα ήμουν αλλιώς». Τους ζητάς να σου φτιάξουν έναν καφέ και δυσανασχετούν. «Εγώ να σερβίρω εσένα, τον πρωτευουσιάνο;» σκέφτονται. Γίνονται, όμως, και καλά πράγματα εκεί πάνω. Κάθε καλοκαίρι οργανώνουμε μουσικές εκδηλώσεις, τη «Φωνή Βουνώντων». Γλεντάμε σε τραπέζια ξύλινα, με τραπεζομάντιλα που πλένονται, με πιάτα και ποτήρια αληθινά - όχι ψεύτικα. Και μοιράζουμε T-Shirt με το σύνθημα: «Τραβάτ' απάν»!»
-*-
Το παραπάνω απόσπασμα ανήκει στο αφιέρωμα στον τσοπελιώτη Γώργο Μεράντζα, το οποίο ετοίμασε η Τασούλα Επτακοίλη για το περιοδικό Κ της Καθημερινής (12 Απριλίου 2009 / τεύχος 306). Ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.